Torjui sadepäivän tylsyyttä valmistamalla maailman parasta nuudelikeittoa!! yummii :P
Liha-nuudelikeitto Phở Bò on Vietnamin kansallisruoka. Hyvän perusliemen tekeminen vie aikaa, mutta kätevän pikaruoan siitä saa, kun perusliemen valmistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja lisää loput raaka-aineet keittoa lämmitettäessä.
Raaka-aineet:
- Naudanluita ja häränhäntää (tai lihaliemikuutioita)
- iso keltasipuli
- inkivääriä
- tähtianista
- kanelitanko
- rouhittua mustapippuria
- kalakastiketta
- noin 300 grammaa mureaa naudanlihaa
- kevätsipulia, minttua, korianteria, thaibasilikaa, tuoretta chiliä, limettiä, pari isoa kourallista pavunituja
- 700 grammaa riisinuudeleita
Valmistus:
Keitä liemi, johon tulee 2,5 litraa vettä, 1 kilo naudanluita ja 1 kilo häränhäntää. Anna kiehua 3-4 tuntia. Kuori vaahto huolellisesti. Vaihtoehtoisesti liemen voi tehdä kanan- tai lihaliemikuutioista.
Pilko iso sipuli ja noin parin sentin inkivääripala. Paista kevyesti. Lisää liemeen paistettu sipuli ja inkivääri, 3-4 tähtianista, kanelitanko, hyppysellinen rouhittua mustaapippuria, 2-3 ruokalusikallista kalakastiketta.
Anna liemen porista noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarpeen vaatiessa vielä kalakastiketta. Poista tähtianikset ja kanelitanko. Lisää ohueksi leikattuja naudanlihasuikaleita.
Keitä riisinuudelit toisessa kattilassa siten, että ne ovat kypsiä suurinpiirtein silloin kun lisäät lihasuikaleet keittoliemeen.
Tarjoilu:
Nosta lautaselle nuudeleita ja lisää keittoliemi. Koristele kourallisella kevätsipulia ja tuoreita yrttejä. Tarjoa eri kulhoista pavunituja, limettilohkoja ja ohuiksi renkaiksi leikattua punaista chiliä. Yleensä me dipataan naudanlihat HoisinKastikkeella, ja halutessaan voi lisätä nämä kastikkeet myös keittoon,
näitä saa Aasialaisesta Elintarvikekaupasta, esim. Hakaniemessä löytyy niitä kauppoja paljon, suosituimpia paikkoja ovat esim. VIIVOAN (www.viivoan.fi)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.